søndag 9. april 2017

Er det greit at USA bomber Syria


Det er tragisk med alle disse IS-aksjonene som fyller nyhetsbildet for tiden.

Det siste på nyhetene i dag er terrorangrep i Egypt og mulig på Grønland i Oslo, Dette mens vi fortsatt sørger over falne i Stockholm og London.

I vårt frie demokrati har heldigvis folket og politikerne en sterk vilje til å fordømme og mene - i offentlighet, men til ingen virkning.

VG har på nett lagt ut: Trump viser muskler
 «Etter mye motvind har Trump lagt bak seg de beste 24 timer siden han tiltrådte som president. Han hylles av sine allierte og har sikret seg en viktig seier på hjemmebane»
Trump viser muskler

De fleste av oss applauderer og hyller USA når en vestlig stormakt griper til våpen og ………
terroriserer.

Jeg applauderer ikke, jeg blir bare trist
Mange sivile, barn og voksne er drept, igjen til ingen nytte.

Det er galskap at stormakten USA kan tillate seg til å fremstå som øverst ledd i verdensherredømmet på lik linje med Russland. Maktfaktoren har aldri løst store konflikter. USA provoserer på lik linje med Russland til en mer usikker verden, og legaliserer aksjoner som fremmer ytterlige aksjoner fra ekstreme grupper og ikke minst IS.

Jeg tror fortsatt på at intensive forhandlinger mellom stormaktene er løsningen, men på en annen plattform. Forhandlinger uten felles mål skaper som oftest konflikt og brudd. 
Glem egeninteressene, glem kapitalfokus, fjern vetoretten i FN og bli enig om mål som hindre land som Syria å bruker sitt eget folk som middel for å femme egne interesser


Så spørsmål er:
Er det greit at USA bomber Syria? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du kommenterer inlegget